3 tips til at dyrke motion på ferien

Sommerferien er lige om hjørnet, og det betyder sol, varme, sydlige himmelstrøg, minimal beklædning, bikini, badeshort og kolde drinks. Har du knoklet i motionscentret de sidste mange måneder for at stå skarpt og komme i god form, vil en uges ferie med alkohol og rigeligt god mad ikke betyde alverden, men du kan alligevel minimere skaderne ved at holde dig sund på rejsen. Vi har samlet en guide til, hvordan du gør:

 

Medbring løbeskoene

Det er ikke sikkert, at du kan komme i motionscenter på ferien, men så er det godt, at du kan lave motion hvor som helst, hvis du bare medbringer et par gode løbe- eller vandrersko. Det er desuden en glimrende måde at gå på opdagelse i naturen eller bylivet på din feriedestination. Beslutter du dig for en løbetur, bør du vælge et tidspunkt, hvor temperaturen er til at holde ud. Oftest er det tidligt om morgenen.

Alliér dig med et kort over området , din mobil og en vanddunk, så du kan holde dig hydreret i varmen. Tjek dog altid med personalet på hotellet, hvor det er sikkert at bevæge sig hen som turist og eventuelt på egen hånd. Spørg dem også gerne til råds omkring de bedste ruter, da de ikke altid kan spottes på et almindeligt turistkort.

Alternativt kan du også svømme nogle kilometer i poolen. Sigt efter at finde et tidspunkt på dagen, hvor der ikke er så mange andre i poolen, såsom f.eks. tidlig morgen eller omkring aftensmadtid, hvor de fleste er ude at spise. Du kan også hoppe på cyklen. På mange hoteller har du mulighed for at låne en cykel imod et mindre beløb, og ellers kan personalet pege dig i en retning af en cykeludlejning.

 

Prioritér sunde måltider

Det kan være fristende at give fuldstændig los, når man er på ferie og bare spise og drikke lige præcis det, hjertet begærer. Dog kan du hurtigt få spist langt over dit ligevægtsindtag, og når du derudover ikke laver dagens motion, vil de ekstra kalorier hurtigt sætte sig som fedt. Det kan være nogle ærgerlige kilo for ofte finder du super lækker lokal mad, som både smager og er sundt. Forsøg dig så vidt muligt med et par sunde og mættende måltider i løbet af dagen bestående af grønsager og protein, og begræns dig til et enkelt usundt måltid evt. om aftenen.

Sørg desuden for at medbringe nogle sunde mellemmåltider til strandturen eller på dine daglige sigheseeingture, så du ikke falder for fristelsen og køber is og pomfritter hver dag. Ofte er det småt med det sunde udvalg i de lokale kioske og strandbarer, men hvis du er forberedt, er det nemmere at holde sig på måtten.

Du må desuden gerne medbringe både din pre workout såvel som proteinpulver og måltidserstatning, når du rejser udenlands – du kan købe det til konkurrencedygtige priser på eksempelvis bodylab.dk. Husk blot at sørge for, at du beholder det i den originale emballage, eller med tydelig påtrykt varedeklaration.

Skriv et svar