Sådan kommer du helskindet igen lange flyvninger

Har du være på ferie i Australien, Mexico eller en anden afsidesliggende destination? Så kender du sikkert til at benene gør ondt, fordi de har været bøjet for længe. At du får luft i maven af manglende bevægelser og for meget mad? At dit hår bliver elektrisk og tørt? Og at du døjer med jetlag dage efter ankomst? Det er alle følgevirkninger af lange flyvninger og kan tage lidt tid at ryste af, når du først når til destinationen. For at minimere disse belastninger, er der faktisk flere muligheder for at forberede sig til de lange flyvninger.

Her giver vi dig 3 af dem:

 

  • Spis før flyveturen

Det er fristende at proppe sig med al den gratis mad, der bliver serveret på flyveturen, men det gør ikke noget godt for din fordøjelse eller dit velbefindende ombord på flyet. Hvis du har spist et solidt måltid før flyveturen, bør du sagtens kunne holde dig mæt de næste mange timer, eventuelt suppleret med lidt nødder eller frugt undervejs. For det første giver for meget mad i tarmene luft i maven, og desuden vil du have brug for at komme af med det undervejs, hvilket kan være lidt ubehageligt på et lydt og uhygiejnisk toilet ombord på flyet.  Bestræb dig på at komme ordentligt på toilettet før flyveturen, så du ikke skal holde det tilbage de mange timer, flyveturen varer – det kan gøre turen mindre behagelig.

Sørg desuden for at drikke rigeligt med vand undervejs på turen, så du holder dig hydreret og derved mindsker jetlaget. Væsken er også med til at holde maven i orden og forhindre huden i at blive tør undervejs.

 

  • Følg døgnrytmen

 Det kan være fristende at slå tiden ihjel med en lille middagslur, når du først sidder plantet i dit flysæde. Men det bedste du kan gøre er faktisk at holde dig til den døgnrytme, der er på destinationen, så du undgår jetlag mest muligt. Hvis du sover turen igennem, og du kommer til destinationen ved aftenstid, kan du ikke sove om natten, og du bruger derfor et par dage på at vende din rytme.

Husk at medbringe en sovemaske, et par ørepropper og en nakkepude, så du kan få lidt sammenhængende søvn uden for mange afbrydelser. Du kan købe dit rejsegear her.

Forsøg desuden at vælge en vinduesplads, hvis du ved, at du skal sove noget af vejen, så du ikke bliver vækket af dine medpassagerer, der skal forbi dig ud på toilettet.

 

  • Klæd dig behageligt

Mange begår den fejl at iklæde sig ferietøjet, før de går ind i flyveren. På lange flyvninger kan det dog ikke anbefales. I løbet af turen vil temperaturen nemlig falde betydeligt, og du kan risikere at fryse i dine shorts og kortærmede trøje. Herudover kan stramme bukser gøre det ubehageligt at sidde ned for længe. Så klæd dig i noget løst og afslappende på turen, så kan du altid have et sæt skiftetøj med i håndbagagen, du kan skifte til, når du lander.

Skriv et svar