Hold dig sund og rask på backpackerturen

Mange unge tager en tur med backpack på et tidspunkt i deres liv. Det er den ultimative følelse af frihed og selvbestemmelse, at kunne pakken en enkel rygsæk og drage ud i verden på egen hånd uden mor og far. Du finder hurtigt ud af, at du egentlig ikke behøver mange ting omkring dig, for at overleve og have det godt. Det er en vigtig lektie at lære, fordi det minder os om, at vi ofte omgiver os med en masse ting, vi egentlig ikke har brug for.

Når du står og skal pakke din rygsæk, som skal indeholde dine ejendele til de næste mange måneder, skal du kun pakke det allermest nødvendige – så hvordan bør du prioritere?

Det har vi lavet en guide til:

 

En backpackertaske, der sidder godt

En af de vigtigste ting, du skal medbringe er din taske, som du skal transportere alle dine ting i på rejsen. Du kommer ofte til at gå lange strækninger med tasken på ryggen, og derfor er det helt essentielt, at den sidder godt og er tilpasset din ryg, så du ikke kommer hjem fra turen med ondt i ryggen. Gå ind i en specielbutik, hvor de kan tilpasse tasken til dig, og du kan få råd og vejledning om, hvor meget, du bør fylde i tasken.

 

En pengekat til opbevaring af de vigtigste ting

Når du rejser som backpacker, vil du sikkert komme ud for at skulle overnatte i store sovesale. Her kan du ikke låse dine ting inde om natten, så du må derfor have tiltro til dine medmennesker. Det er dog ikke alle, der kan finde ud af, hvad der er dit, mit og vores, så for en sikkerheds skyld, bør du have en pengekat på dig, hvori du kan gemme dit pas, papirer, visakort og penge under hovedpuden eller madrassen. Pengekatten er også god at have indenunder tøjet, når du færdes i områder med kriminalitet og tyverier.

 

De gode sko

Du kommer til at gå rigtig meget på din tur, så et par gode kondi- eller vandrersko er essentielle at have med på turen. Selvom du selvfølgelig kan købe nogle undervejs, er det bedst, at du medbringer et par, som allerede er gået til, så du undgår vabler.

Du skal også medbringe nogle gode sandaler, som du kan skifte med. Selvom du måske synes, at sundhedssandaler er grimme eller umoderne, så er de bedre end klipklappere uden støtte og affjedring. Grunden til, at du skal have noget at skifte med er, at de varme temperaturer og fodsved kan resultere i neglesvamp over tid. Tæerne har brug for luft for at trives. Det gode ved eksempelvis neglesvamp er, at du heldigvis nemt kan købe produkter på eksempelvis denne side til at fjerne det.

 

Dit eget førstehjælpskit

 Når du skal rejse i længere tid, er det godt at have et lille førstehjælpskit til at lappe sammen på de mindre skrammer. I dit kit skal du medbringe renseservietter, lille saks, plaster, compeed plaster, hovedpinepiller, allergipiller, elektrolyt (hvis du bliver dehydreret) og eventuelt nogle vitaminpiller, så du sikrer dig de vitaminer, kroppen skal bruge.

Skriv et svar