Derfor afstresser ferie dig

Vi har her på siden tidligere skrevet om, hvorfor det er godt at dyrke motion, når du er på ferie. Men hvis du ikke gider, skal du ikke have dårlig samvittighed over det, for det er også helt i orden, hvis du tager på ferie for at slappe helt af.

Faktisk kan ren afslapning være godt for dig, og det er også grunden til, at de fleste af os kommer tilbage fra ferie med en ufattelig energi, hvor vi føler, at vi kan erobre hele verden.

 

Vi har brug for ferie

Hvis du ikke føler, at du har tid til at holde ferie, så er det ofte en god indikator for, at du netop har brug for at holde ferie. Hvis din krop hele tiden er træt, selvom du føler, at du sover rigeligt, så er det, fordi du er mentalt træt.

Når du tager på ferie, lader du dine batterier op igen, og det er vigtigt, at vi begynder at se på vores krop på den måde.

 

Hvor meget ferie skal vi holde?

Herhjemme holder lønmodtager langt længere ferie, end de gør i udlandet, men hvis du er selvstændig, så holder du sikkert ikke ferie i særlig mange uger om året.

Det er især selvstændige, som har brug for at holde ferie, fordi de lever et ufatteligt stressende liv, hvor de hele tiden har en række arbejdsopgaver.

Men når vi snakker om ferie, så behøver du ikke tage på mange uger om året. Det handler om, at du giver dig selv et afbræk, når du føler dig udkørt. Det kan være 3 dage, hvor du tager på kroophold, eller det kan være 3 dage i Rom.

Det vigtigste er, at du lytter til din krop, og så er det ligemeget, om du er lønmodtager eller selvstændig. Vi er fortaler for, at du holder en række miniferier, for dem behøver du ikke planlægge i samme grad som en lang ferie.

For det er svært at vide, hvornår du har brug for en ferie, når det kommer til at mindske dit stress. Men en lang ferie er også godt, for her bliver du nødt til at stresse af, og du har noget at se frem til.

Skriv et svar