Det bør du indtage af mad og drikke på flyturen

At mange flypassagerer fylder sig med sodavand, chips og andet junk, når de er ude at flyve, er ikke ensbetydende med, at du skal gøre det samme. Der findes i hvert fald mange både sundere og mere smagfulde alternativer til chips og sodavand.

I denne guide får du en række idéer til, hvad du bør indtage af mad og drikke, hvis du gerne vil opretholde en sund livsstil på rejsen. De kommende tips forudsætter, at du selv medbringer en madpakke, da du ikke nødvendigvis kan købe maden i lufthavnen eller i flyet.

Det skal en sund og nærende madpakke indeholde

Hvor stor en madpakke du skal medbringe på flyturen bør selvsagt afhænge af, om du skal flyve i to, fem eller otte timer. Der er jo ingen grund til at medbringe en kæmpe madpakke, hvis du kun skal flyve i et par timer.

En god madpakke kan med fordel indeholde følgende:

  • En kylling/bacon sandwich (fuldkornsbrød og fedtfattig dressing)
  • En håndfuld nødder (f.eks. mandler eller hasselnødder)
  • En stor proteinbar
  • Frugt og grønt (skræl frugterne og grøntsagerne hjemmefra)

Stor madpakke eller ej, så bør du altid spise hjemmefra, så du ikke bliver sulten lige med det samme.

Smører du en madpakke og tager den med på turen, så kan du ikke kun spare penge, men også være sikker på, at du får dækket dit proteinbehov, vitaminbehov osv. Dette bør falde i god jord hos dig, ifald du går op i din krop og dit helbred.

Hvad med drikkevarer?

De fleste rejseglade danskere har for længst fundet ud af, at man ikke må medbringe væske i større flasker og dåser i håndbagagen, men hvad gør man så, hvis man ikke vil tørste på flyturen? Så kan man enten vælge at købe en flaske vand eller en proteindrik i afrejselufthavnen eller i flyet. Du kan også være heldig at flyve med et selskab, som tilbyder drikkevarer ad libitum. Dog skal du ikke gøre dig forhåbninger om at blive budt på gratis forfriskninger, hvis du flyver med et lavprisselskab.

Det kan være fristende at dulme nerverne med et glas rødvin eller en fadøl, men det er selvsagt ikke sundt at drikke hverken rødvin eller øl. Derfor er vores bedste anbefaling, at man holder sig fra alkohol og andre fedende drikkevarer. Er du ved at gå sukkerkold, kan du evt. unde dig selv en sukkerfri sodavand. Det skal trods alt være tilladt at forkæle sig selv en smule, når man endelig har ferie.

Af sundhedsmæssige grunde bør du så vidt muligt holde dig til vand og proteindrikke på flyturen.

Skriv et svar