Aktiv ferie er godt for dig

Ferie anses for mange som et afbræk fra hverdagen, hvorfor mange foretrækker at lave ingenting. Dog kan man nemt klemme aktiviteter ind, så man kan få rørt sig lidt på ferien, og fortsat slappe af ved pool og strand de resterende timer af dagen. 

Sportsferie

Der findes et hav af muligheder for at holde sig aktiv på sin ferie. Flere feriedestinationer er begyndt at brande sig selv som sportsferiested, som bringer mange planlagte aktiviteter på programmet. Populære sportsdestinationer er Club La Santa, som ligger på ferieøen Lanzarote, men også naboøen Fuerteventura byder på Playitas, som også er et populært rejsemål for sportsglade personer.
Sportsferiestederne byder på en masse planlagte aktiviteter med entusiastiske instruktører som underviser i for eksempel dans, yoga, cykling og meget mere. Det er derfor muligt at prøve forskellige aktiviteter af, eller hvis man allerede kender sine præferencer i forhold til træning: at booke sig på hold, der passer til sin egen træning.

Planlæg træning selv

Har man booket ferie et sted, der ikke brander sig selv som sportsferiested, kan man dog stadig klemme aktiviteter ind. I modsætning til ovenstående eksempler med planlagte aktiviteter, er man selv nødt til at planlægge sin træning. Dét kan man gøre på mange måder, for eksempel ved blot at medbringe et par løbesko til turen. Dermed kan man starte en hver dag med at snøre løbeskoene og begive sig ud på en morgenløbetur.
Ydermere kan man også nemt medbringe sjippetov og træningselastikker, så man kan holde træningsrutinen i gang på ferien. Træningselastikker kan bruges til mange øvelser, hvilket man kan søge sig frem til – så man kan planlægning en træning, der passer til eget behov.

Selvforkælelse

Når man vælger at træne på sin ferie, så gør man noget godt for sig selv og sin krop. Det er sundt at bevæge sig, og de fleste kan nikke genkendende til, at de også har det bedre med sig selv efter en træning. Der er flere ting, der spiller ind i at have det godt med sig selv end blot træning. Man bør for eksempel også sætte tid af på sin ferie til selvforkælelse. Det kan være i form af massage eller spabehandlinger, hvor man forkæler sig selv og sin krop. Ydermere kan man ’dress up’ i pænt tøj, hvilket også kan give et skud selvtillid. Er der ting ved en selv, som gør det svært at være glad for sig selv, bør man undersøge mulighederne for hjælp til dette. Er det ting, der kan gøres noget ved, som for eksempel hårtab, kan en løsning være hårtransplantation. Læs mere her.
Hvis man kan gøre noget, for at få det bedre med sig selv, er det i hvert fald værd at undersøge mulighederne. Dermed kan man skabe sig selv den bedste hverdag og deraf et bedre liv. Det kan i hvert fald starte med sport og fysiske aktiviteter, mens man er på ferie, hvilket kan booste både selvtilliden og humøret. God ferie og god træning!

Skriv et svar