Find dig selv på ferien

Rigtig mange oplever en stressende og udfordrende hverdag, når karriere og venner skal gå op i en højere enhed. Det er med 180 km/t vi farer rundt og glemmer både andre og os selv. Og den stressende attitude har vi en tendens til at tage med, når vi holder ferie. Hvilket er et stort problem, fordi der ikke bliver slappet ordentligt og frigivet de dårlige tanker, der er inde i os – så vi kan komme tilbage fra en ferie fuldstændig afslappet. En ferie er en god anledning til at finde dig selv igen, så du det bliver det menneske, som du gerne vil være og som folk vil være sammen med.

Læs med og få inspiration og værktøjer til hvordan du finder dig selv på ferien, så du får en sundere og mere balanceret hverdag stillet til udsigt.

Læg mobilen fra dig

Du har sikkert hørt udtrykket før, men en ”digital detox” er et godt værktøj, som du skal benytte dig af. Uanset hvor du er på ferie henne, så er der en tendens til altid at bruge telefonen og se efter beskeder, snaps eller sågar mails fra arbejdet. Det gavner på ingen måde din ferie og dig selv, at du ikke kan lægge mobilen fra dig og nyde nuet. Så når du er på ferie, så sluk mobilen og læg den fra dig. Lad være med at se på den, uanset hvor meget det brænder i fingrerene.

Du vil få langt større ro i hverdagen og få tid til at reflektere over livet, uden du afbryder dig selv ved at se på telefonen.

Læs bøger

Det, at læse bøger, hjælper ikke kun dine læsefærdigheder og koncentrationsevne – som er rigtig godt for at undgå tidlig demens. At læse bøger giver også en selvindsigt i livet, som er utrolig givne og vigtigt, i bestræbelserne på at finde dig selv på en ferie. Litteraturen er med til at med forme og udvikle os som mennesker. Derfor er det en rigtig god idé, at finde nogle gode, spændende bøger (ikke kun krimier) og tage dig tiden til at læse dem. Det gavner dig rigtig meget i længden.

 

Få sparring

Der er rigtig meget du kan gøre selv, men det kan være meget givne at søge sparring fra folk, som hjælper dig med at give dig en ”førstehjælpskasse” med rigtige gode værktøjer. Værktøjer som du får brug for i hverdagen. For det at finde sig selv på ferien, at komme i mål med selvudviklingen, handler om hvordan vores adfærd er – både over for os selv og andre. Med et compassion fokuseret terapi lærer du netop de ting, og får en indre ro i dig selv. Du kan læse meget lige her.

 

Find dig selv på ferien – det skylder du dig selv og andre.

Skriv et svar