Sådan starter du den sunde livsstil på ny efter din ferie

For de fleste er sommerferien forbi. Det betyder, at det er slut med alt mange flødeis, kolde drinks og andre lækre sommersager, der desværre feder lidt for meget. Men efter en endt ferie, kan det virkelig være svært at komme i gang igen på ny. Her kommer derfor nogle tips til, hvordan du igen kan komme i gang med den sunde livsstil efter din sommerferie.

Start med en totalt udrensning

Kroppen samler en masse affaldsstoffer med tiden blandt andet igennem vores madvarer og via luften. Normalt bliver kroppen udrenset med hjælp fra blandt andet leveren, nyrerne og blodet. Nogle gange kan kroppen dog have for mange affaldsstoffer i kroppen, hvor organerne har svært ved at følge med. Især efter en velfortjent ferie, der har stået på luksus og forkælelse, kan kroppen have blevet udsat for meget. Store mængder af junkfood, tilsætningsstoffer og general usund ernæring kan give et dårligt helbred, hvor en detox kur vil være perfekt at påbegynde, som eksempelvis denne for at udrense kroppen bedst muligt.

 

Start rolig op med træningen

Træning hører også med, når det kommer til at starte op på den sunde livsstil på ny. Mange laver dog den klassiske fejl. Når man endelig skal i gang med træningen igen, giver man den fuld gas, hvilket hurtigt kan give mindre skader. Hurtige resultater findes sjældent, og det er langt bedre at starte stille og roligt op for at opbygge musklerne igen.

Der er heldigvis en masse app’s, der kan hjælpe en med at starte sundt op, uanset hvilken form for træning, du ønsker at dyrke. Dertil er der masser af træningsplaner, der kan findes på Internettet, som uden tvivl vil være en stor hjælp.

Hertil er det vigtigt, at du får sat tid af i kalenderen til at prioritere netop træningen. Når man kommer hjem fra ferie, har man savnet alle de mennesker, man ikke har set i lang tid. Pludselig kan man komme til at booke hele ens kalender med alt for mange aftaler, og så kan det for alvor blive svært at få tid til motion.

 

Glem ej kosten

Kosten er en vigtig del af den sunde livsstil. Det nytter ikke kun at træne en hel del, hvis du stadig lever ekstremt usund. Dog kan det være svært at vende tilbage til den travle hverdag og igen skulle ud og handle ind til sunde retter for at bruge tid på at kokkerere disse. Du kan derfor med fordel bruge en eller to om ugen på at indsamle lækre, sunde og inspirerende retter. Det vil gøre det langt lettere at nedprioritere det usunde mad, når du allerede har fundet opskrifterne frem.

Skriv et svar