Hold dig i form, mens du rejser

Skal du lige som mange andre også ud at rejse til sommer og vil gerne holde dig i form, når du er afsted? Fortvivl ikke, det er nemmere, end du tror. Med et par simple justeringer samt få fitness produkter er det muligt at holde ferie uden at lægge din sunde livsstil på hylden. Her er fire råd til at opretholde en sund og aktiv livsstil, selv når du er på ferie.

Start dagen med en løbetur

Det er en god idé at få løbeturen overstået så tidligt som muligt, hvis du rejser sydpå. Når du løber om morgenen, er temperaturen endnu ikke så høj, at det er ubehageligt. Nøjes med at løbe max. 5-6 kilometer, således at du ikke risikerer at få væskemangel, når du er langt fra hotellet. Når løbeturen er overstået, kan du skynde dig op på værelset og tage et koldt skyl under bruseren efterfulgt af en dukkert i poolen. Du vil have rigtig god samvittighed, når du ligger på solsengen senere på dagen. Mangler du fitness produkter, så sørg for at få dem købt inden afrejse. Alt, du behøver, kan købes på denne side.

 

Spis løs i sydens frugter

Rejser du til en sydlig destination, har du mulighed for at mæske dig i lokale frugter og grøntsager. Besøger man små markeder, kan man næsten ikke undgå at møde lokale bønder, der har boder fyldt til randen med friskt og lækkert frugt og grønt. Priserne er oftest meget lave, og du kan derfor sagtens smage en masse forskelligt. Du vil helst sikkert finde frugter, som du ikke har smagt før.

 

Hold dig tilbage ved buffeten

Selvom den er fristende, og du gerne vil smage alting, så gør du dig selv en tjeneste ved at holde igen ved buffeten. Oftest serveres de samme retter hver dag, så du kan sagtens nøjes med kun at smage på en brøkdel af dem hver aften. På den måde får du smagt alle retterne uden at få mavepine. Derudover skal du sørge for at fylde din tallerken godt med grønt.

 

Tæl genstande

Hvis du rejser med all-inclusive, så er der rig mulighed for at få kolde drinks hele dagen lang. Men blot fordi du har fri og ubegrænset adgang til de våde varer, gør du klogt i ikke at overskride sundhedsstyrelsens anbefaling, nemlig syv genstande for kvinder og 14 for mænd. Specielt i vin og drinks er sukkerindholdet meget højt, og det er derfor vigtigt at skære ned på, hvis du ønsker at holde dig i form. For at nedsætte dit alkoholindtag kan du eksempelvis først begynde med at indtage alkohol fra kl. 16 eller blot nyde en enkelt glas vin til maden og måske en drink, når det bliver lidt senere på aftenen.

Skriv et svar