Sådan opretholder du den sunde livsstil under din ferie

Det kan oftest være svært at opretholde den sunde livsstil, når man skal på ferie. Oftest er sundt mad ikke tilgængeligt, eksempelvis under flyrejsen, mens det andre gange, eksempelvis under kør-selv-ferien, er nemmest at købe mad udefra.

Dog kan det godt lade sig gøre både at være sund og tage på ferie. Vi har nedenfor samlet nogle simple tips, der vil gøre dette muligt.

Tag madpakke med hjemmefra

Det bedste tip til sund mad under selve rejsen – hvad enten det er med fly, i bil eller noget helt tredje – er at tage mad med hjemmefra.

Forbered din madpakke dagen inden, hvis du skal nå et tidligt fly, eller pak din madpakke om morgenen hvis du skal afsted senere.

På denne måde har du mulighed for selv at styre hvad du spiser, og være sikker på, at du putter gode og sunde råvarer i din krop.

Et godt råd er at medbringe rester, idet de er nemme at putte i en madkasse og fylde små poser med nødder, tørret frugt, frisk frugt, og grøntsagsstave, der kan fungere som sunde snacks.

Herudover, er madpakken ikke kun god under selve rejsen, men også under ferien, hvor du med fordel kan pakke mad til strandturen – eksempelvis en sandwich eller en lækker salat.

Husk dine kosttilskud

De fleste af os tager kosttilskud af den ene eller anden form på grund af mangel på eksempelvis jern eller D-vitamin eller på grund af nogle af de sunde fordele som eksempelvis fiskeolie bringer med sig.

Holder vi dog en pause med kosttilskuddene, vil man ikke få det nødvendige daglige indtag der skal til for at undgå en eventuel mangel.

Medbring derfor dine kosttilskud på din ferie og undgå at få mangel på vitaminer og mineraler. Et godt tip er at købe en mindre pakke af eksempelvis fiskeolie eller D-vitamin, så det er nemmere at medbringe og have i tasken. Du kan blandt andet købe fiskeolie i forskellige mængder her.

Vær aktiv

Når man er på ferie, er det ofte idet man vil opleve nye ting, og her er det oplagt, at forsøge at være så aktiv som muligt, mens man tager en masse nye oplevelser med sig tilbage.

Den nemmeste måde at være aktiv under din ferie på, er ved at gå. Oplev byen på gå-ben, og få muligheden for at opdage små gader og spændende ting, som du ikke ville have muligheden for eksempelvis i bil.

Samtidig får du – ved at gå rundt i den by du besøger – mulighed for at holde en pause, tage det hele ind, og udforske detaljer omkring de seværdigheder og de områder du besøger.

Udover at gå, er en cykeltur også en god måde at opleve et nyt sted på, og samtidig med at du er aktiv, kan du opleve byen på en helt anden måde.

Skriv et svar