Træn dig i form på skiferien

Mange forbinder skiferien med afterskiing og druk i lange baner, hvor du altid kører rundt på pisterne med en lille promille på. Sådan behøver det ikke at være.  Hvis du vil kan skiferien være en godt afsæt til at komme i form efter en fed jul, hvor det gode mad måske har taget overhånd. Her kommer nogle tips til, hvordan skiferien kan hjælpe dig i bedre for imens du er på ferien.

Praktiske foranstaltninger

 

Når du skal på skiferie, er der flere ting som er vigtige at have med. Først og fremmest er det vigtigt, at have noget ordentligt skiudstyr, medmindre du lejer det på skistedet. Det kan være fordelagtigt at have sit eget med, fordi du på denne måde er sikker på, at det passer helt præcist til din krop, eksempelvis hvis støvlerne ikke sider helt tæt til dine fødder, så kan du lave nogle skæve vrid og få skader.

Det er en god idé at investere i sin egen hjelm og briller, således du er sikker på, at du får det rigtige skilook til turen.  Alt efter faciliteterne er det rart at have sit eget sengetøj med, i og med det bidrager til en følelse af, at føle sig hjemme. Ellers er det muligt at købe nyt til turen her.

 

Hvorhen skal skiferien gå?

Der er mange gode destinationer når årets skitur skal vælges.  Som dansker står valget ofte mellem enten at blive i norden eller tage til alperne.

Fordelen ved at rejse til enten Sverige eller Norge er bl.a. den mindre transporttid og sprogene minder meget om vores eget. Derudover er pisterne ofte ikke så svære og kræver ikke så meget erfaring, da både Norge og Sverige har meget langrend.

Falder valget derimod på Østrig, Schweitz eller Frankrig, så er det muligt at finde sorte pister der er en smule sværere end i Norge og Sverige. Dertil er temperaturen en anelse varmere i disse lande, hvilket måske er en god ide hvis man har små børn og gerne vil være ude hele dagen.

 

Hvad sker der i kroppen på skiferien

 

Uafhængigt af om du er til alpint skiløb eller til langrend kan du hvis du undgår, at drikke alt for meget på din skiferie komme hjem i bedre form.  Den måde du bevæger kroppen på under skiløb gør først og fremmest at du skaber en større forbrænding end ved almindeligt løb.  Især langrend kan minde om højintensiv træning.  Din mave og ryg bliver stærkere på skiferien i og med det primært er dem der absorbere stødende, hver gang du bevæger dine ben.

Dine balder og lår bliver på din skiferie transformeret til gode solide muskler, fordi begge dele bliver max presset på skituren i og med de er spændte i lang tid.  Hvis du er opmærksom på, at skiferien kan være gavnligt for din generelle form og ikke drikker den væk, så kan du komme hjem i bedre form end inden du tog afsted.

Skriv et svar