Kom i form på din ferie

Det bedste vi ved er at være på ferie og slippe væk fra hverdagens stres og jag.  De fleste har en tendens til at være lidt mere usunde, når de er på ferie, hvorfor man indtager en usund fastfood og mere alkohol end man plejer.  Det behøver nødvendigvis ikke være sådan. Rigtigt mange danskere bruger meget tid på at holde formen ved lige eller kommer i rigtig god form, hvorfor de gruer ved tanken om en hel uge eller to ved tanken om, at der ikke bliver dyrket fitness. Det kan der heldigvis rådes bod på, hvorfor der her kommer nogle tips til, hvordan du forbliver sund på din ferie.

 

 

Find feriedestinationer med fokus på krop og sundhed

 

Det er heldigvis selektivt hvorhen vi tager på ferie og hvis man allerede er typen der godt kan lide at motionere og være aktiv, så vil det være dumt at holde 2 ugers ferie et sted, hvor dette ikke er muligt.  I den forbindelse kan det være en god idé, at undersøge hvilke feriesteder eller resorts, der rent faktisk har fokus på sundhed og motion. Eksempelvis er der flere steder i Spanien, som udelukkende har fokus på, at man skal være aktiv på ferien på den ene eller anden måde.  Et af de mere kendte steder, er Fuenteventura, hvor der er mange forskellige rejsebureauer, der netop har fokus på træning og sundhed. Det er ikke et must at være en super atlet bare fordi man tager på aktivferie, hvorfor der er plads til alle uanset niveau. Hvis ikke man er i form så kommer man det.

 

Dyrk forskellige sportsgrene

Alt afhængig af feriedestinationen, så bliver der dyrket forskellige sportsgrene, hvorfor man som sportsturist måske vil opleve nye og interessante aktiviteter.

Ferie er en social begivenhed, hvorfor der ofte er fokus på netop social stimuli.  Cykling er en god sportsgren og er noget alle kan praktisere uanset niveau. Det kræver blot det rigtige træningstøj.  Det er selvfølgelig sjovest at være den bedste til en sportsgren, men fordelen med cykling er det kombinerer både det sociale og individuelle aspekter, forstået på den måde, at man i sidste ende er sig selv mod uret, hvis det er bestemt distance der skal køres.

Mange resorts har også crossfit camps, hvor man samtidig med, at man nyder livet på stranden og det gode vejer, måske lige starter dagen ud med en times hardcore øvelser. Så har man bedre samvittighed til at slappe af resten af dagen.  Crossfit kombinerer ligesom cykling de sociale aspekt i, at man laver mange øvelser sammen, men det er i lige så høj grad en individuel sport, hvor tempoet i sidste ende afhænger af individet selv. Hvis man skal have det maksimale ud af sin crossfit træning, så kan det være en god idé, at bruge proteinpulver, som man kan læse mere om her.

Skriv et svar