Du skal ikke bekymre dig om dine tænder på din ferie

Når man tager på ferie, så er det utroligt vigtigt, at man kan slippe hverdagen, men dette kan være meget svært til tider. Derfor kan man med stor fordel få ryddet nogle bekymringer af vejen, inden man tager afsted på ferie. En af disse bekymringer kan være omkring dine tænder, du har måske oplevet en smule smerte? Eller du spekulerer måske over, at det er ret længe siden, at du har besøgt tandlægen?
Lige meget, hvad grunden til bekymringen er, så kan du have stor glæde af at få det overstået, selvom det godt kan være lidt skræmmende til tider.

Sådan kommer du over din tandlægeskræk

Mange tandlæger starter med en første konsultation, hvor der er mulighed for at tale frit omkring bekymringer osv. Her bliver der opbygget tryghed og tillid, og dette kan hjælpe mange mennesker med endeligt at komme i den elektriske stol, selvom det kan være skræmmende. Hvis du lider af tandlægeskræk, så kan du med stor fordel tale åbent med din tandlæge om det. Det er intet at skamme sig over, og rigtig mange mennesker lider af tandlægeskræk. Hvis tandlægen er klar over dine bekymringer, så kan han eller hun tage tingene i dit tempo, så du ikke føler at alting går for stærkt. Tandlægen vil det bedste for dig og dine tænder, så der er ingen grund til at blive væk!
Mange mennesker, som lider af tandlægeskræk, vælger at blive lagt under narkose, således at større indgreb kan klares helt smertefrit. I næste afsnit kan du læse meget mere om fuld narkose.

Behandlinger med fuld narkose

Ansvaret for narkosen ligger ikke hos tandlægen, men det ligger hos en erfaren narkoselæge, som også er den person, der lægger droppet i armen og starter opvågningsprocessen, når behandlingen er veloverstået. Hvis behandlingen kan skabe efterfølgende smerter, så bliver der også sørget for, at der bliver givet bedøvelse på disse smertefulde steder, således at man ikke vågner op i store smerter.
En god ide, som mange mennesker kan nyde godt af, er at have en pårørende med, som kan være der, når man vågner op efter at have været under fuld narkose. Dette skaber tryghed med det samme, og det kan skabe en bedre helheds oplevelse.
Nogle mennesker, som lider af tandlægeskræk, er også en smule nervøs for at blive lagt under selve narkosen. Det mest almindelige spørgsmål for disse patienter er ofte, hvad nu hvis jeg ikke vågner op igen? Men narkose er ganske ufarligt, og det er faktisk mindre risikabelt at blive lagt under narkose, end det er at køre bil. Så hvis du kunne sætte dig ind i bilen og køre ned til tandlægen, så kan du også sagtens blive lagt under fuld narkose. Udover dette, så er det som sagt en autoriseret narkoselæge, som står for selve forberedelsen, narkosen og opvågningen. Derved kan du være 100% sikker på, at du altid er i gode hænder, selv når du er lagt under fuld narkose.
 

Skriv et svar