Få en oplevelse for livet – rejs til Asien

Har du endnu ikke været i Asien, er det på tide at pakke tasken og komme afsted. Asien har et hav af spændende destinationer at byde på. Og du vil med garanti få en på opleveren. Asien består af mere end 40 lande, der alle har sin egen unikke kultur og charme.

 

Lange smukke sandstrande, pulserende storbyer, spændende religioner, legesyge jungler og et fabelagtigt dyreliv. Asien har det hele – og oplevelserne ligger lige for næsen af dig. Du får her tips til nogle af de mest populære destinationer i Asien.

Thailand har noget for enhver smag

Thailand er en af de mest populære destinationer. Og det er med god grund. Hvad enten du er til en sand daseferie med afslapning ved nogle af verdens smukkeste koralblå have, eller du foretrækker en oplevelsesrig rejse rig på kulturelle indtryk og historiske monumenter, finder du det i Thailand.

 

Ø-ferie for hele familien

Koh Chang har imponeret turister i årevis. Øens gudesmukke strande og det turkise vand kan tage pusten fra selv den mest kræsne rejsende. Er du fan af dykning, så lad turen gå til øen Koh Tao. Her finder du et sandt mekka af unge rejsende og dygtige dykkerinstruktører, som gerne tager dig med en tur på det smukke hav, hvor de introducerer dig for det betagende liv under vandet.

Livlige og charmerende Bangkok

Vil du gerne opleve flydende markeder og prutte om priserne med de lokale, giver Bangkok dig alle muligheder for det. Den pulserende by sprudler af liv, og du kan opleve mange spændende religiøse vartegn som templer og kæmpe Buddha-figurer. Tag med en tur i en rickshaw rundt i byen – men lad dig ikke snyde af den lokale chauffør, som med garanti gerne vil vise dig en masse tæppebutikker og skræddere på vejen.

Oplev Indien fra alle sider

Indien er på mange måder kontrasternes land. Der kan være lang vej fra regnskov til storby, mellem en hindu og en kristen eller fra rig til fattig. Men ikke i Indien. Her finder du det alt side om side, og du får lov til at opleve og sanse det hele.

 

Bliv ikke overrasket, hvis du møder en hellig ko eller en gigantisk elefant midt i et lyskryds i storbyen New Delhi. Eller hvis du ser de lokale vaske sit tøj i den mudrede og beskidte hellige flod i byen Varanasi. Går du til Indien med et åbent sind, vil du få en oplevelse, som du aldrig vil glemme.

Sprudlende New Delhi og gudesmukke Taj Mahal

Er du til storbyliv, er New Delhi lige sagen. Her er en konstant larm fra de mange dyttende rickshaws, og du kan se alt fra prægtige ambassadebygninger til det ydmyge hus, hvor Gandhi levede og blev dræbt. Byen er rig på historiske monumenter som eksempelvis Red Fort eller Indiens største moské, Jama Mosjid.

 

Et af verdens største vidundere finder du i Agra nogle timers kørsel fra New Delhi. Det betagende smukke Taj Mahal, som er bygget i hvidt marmor, er et syn for guderne.

Regnskov og bjerglandskaber

Vil du hellere ud i naturen, er Kerala i den sydlige del af Indien en sand perle. Her finder du et betagende plante- og dyreliv, og du kan komme ud at sejle med de lokale i de eksotiske regnskove. Tag op i bjergene, hvis du er vild med højder og smukke vandfald, og tag på riverrafting eller på yoga-workshop i populære Rishikesh. Hvis du vil helt op i de høje luftlag, kan du besøge smukke Dharamsala, hvor selveste Dalai Lama har valgt at bosætte sig.

 

God rejselyst ud i den charmerende asiatiske verden!

Skriv et svar