Få tjekket tænderne inden en længere rejse

Danskerne tager i højere grad på lange rejser end tidligere hen. Årsagens er, at flere danskere har fået luft i økonomien efter den økonomiske krise i 2008. Med denne tendens til lange rejser, har der imidlertid også vist sig en mere kedelig tendens til, at flere danskere oplever alvorlige tandproblemer på deres rejse.

Få tjekket tænderne inden rejsen

I mange tilfælde kan man undgå alvorlige tandproblemer på rejsen, hvis man får lavet et grundigt tjek inden afrejsen.

Tandproblemer kan give alvorlige smerter på turen og i værste fald ødelægge en hel ferie. Der er mulighed for at besøge en tandlæge i udlandet, men det kan være grænseoverskridende og vanskeligt på grund af sprogbarrieren. Man kan ligeledes opleve i mange lande, at kvaliteten af behandlingen ikke lever op til de danske standarder.

Ved at få tjekket tænderne hjemmefra, kan begynde problemer blive opdaget og udbedret før rejsen. Dermed får du også en rejse, hvor du uden nervøsitet kan nyde både mad og drikke. Det giver en bedre ferie – både for dig, men også dem du rejser med. Du bør især være opmærksom på at opsøge en tandlæge, hvis du indenfor de seneste måneder har oplevet smerter i tænderne.

Husk på, at jo længere du skal være væk, des vigtigere er det at få tjekket tænderne!

Tandlægeskræk må ikke være en undskyldning

For mange danskere er tandlægeskræk den primære årsag til, at de undgår tandlægen. For denne gruppe kan det være ekstra vanskeligt at skulle bestille en ekstra tid hos tandlægen forud for en rejse. Tandlægeskræk er imidlertid én af de bedste årsager til at få lavet et tjek hjemmefra. Årsagen er simpel, hvis du døjer med tandlægeskræk hos din sædvanlige tandlæge i Danmark, så bliver det ikke nemmere, når du skal i behandling hos en udenlandsk tandlæge, hvor der er sprogbarriere.

Har du endnu ikke fundet en tandlæge i Danmark, som er god til at håndtere din tandlægeskræk, så bør du blive ved med at lede. Tandlægeskræk er én af de mest almindelige fobier, og mange tandlæger har stor erfaring med at berolige bange patienter. Du kan læse mere om tandlægeskræk her.

Med andre ord må tandlægeskræk ikke være det, som afholder dig fra at for lavet et tjek. Du risikerer at ende i en meget værre position, hvis der skulle opstå alvorlige problemer på din rejse. Mange danskere med tandlægeskræk vælger helt at undgå tandlægen, hvis de er i udlandet, og det kan betyde en ferie med store smerter.

Find derfor en god og tillidsvækkende tandlæge i Danmark i dag, så du er klar til din næste ferie.

Skriv et svar