Sådan sparer du penge sammen til rejsen

Mange tusinde danskere drømmer hver eneste dag om at tage en længere rejse ud af landet.

Kunne du tænke dig at bruge en måned ved varme strande i Thailand – eller måske et halvt år i Sydamerika med tango og lækkert kød?

Det er nemmere i dag at rejse end det nogensinde har været før. Flybilletter er billigere og flere mennesker snakker engelsk.

Men en lang tur koster stadig penge.

Derfor har vi på Sundrejser allieret os med økonomiske rådgiver Lene Okholm til at komme med et par gode tips til hvordan du sparer penge sammen til en god og lang rejse.

Sæt penge til side hver måned

Begynd gerne et år forinden rejsen at sætte penge til side hver måned.

Hvis du sætter 2.500 kroner af hver måned – et overkommeligt beløb, hvis du har en fuldtidsstilling og sparer et par ture i biografen væk – har du efter et år 30.000 kroner.

Med 30.000 kroner kan du udmærket tage en måned eller to i Thailand og leve som en konge.

Du kan også tage på dit livs skiferie. Eller leve 3 måneder i Sydamerika uden at spise dyrt hver eneste dag. Et år kan virke som lang tid, men i realiteten vil du meget af tiden bare gå at glæde dig til din rejse. Det føles ikke som lang tid. Forventningens glæde alene vil også give dig glæde i hverdagen. Der er intet i vejen for at bruge mange måneder på at spare op til noget så spændende som en måned i et andet land!

Bestil dine flybilletter og hotel et år forinden

Jo længere tid før rejsen du bestiller dine flybilletter, jo mindre koster de også.

En stor undersøgelse fra Expedia i 2015 viste, at med 6 uger før rejsen får du generelt en god pris. Et år før rejsen er du sikker på at få den bedste pris.

Et hurtigt tjek her i februar 2016 viser, at du i februar 2017 kan komme til Thailand for under 2.500 kroner tur / retur. Du kan komme til USA for godt 2.000 kroner. Men hvis du rejser om en uge koster de samme billetter knap 6.000 kroner fordi at flyselskabet nu allerede har fået fyldt det meste af flyet ud.

Det samme gør sig gældende for hoteller, men dog ikke i helt samme grad. Her sparer du ikke 75 %. Men 25 % er også værd at tage med på budgettet.

Lån til lav rente i bolig

Har du fast ejendom?

Så kan du benytte den til at frigøre midler til en længere rejse.

I stedet for at tage et kortfristet lån online – der koster mange penge i renter – kan du optage et lån i din friværdi. Banken har stor sikkerhed for at de får pengene igen og du får derfor en attraktiv rente på 3-5 %. På den måde kan du nemt frigøre 20.000 kroner, der virkeligt får dig langt på en sådan længere rejse.

God fornøjelse!

Skriv et svar